Welkomboerderij Onstaheerd organiseert proeverij voor 25-jarig jubileum

Welkomboerderij Onstaheerd in Sauwerd van Writzer en Petra Datema viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Op 23 februari organiseren zij een proeverij waarbij hun Reitdiepvlees kan worden geproefd. Cateraar Twan van ’t Klooster van het Genietlokaal uit Warfstermolen neemt de leiding op zich van de proeverij en bereidt het vlees.

Al 25 jaar is Welkomboerderij Onstaheerd biologisch, dit mag dan ook gevierd worden. Verdeeld over het jaar 2024 worden er 9 activiteiten georganiseerd bij en in de boerderij. “We willen voor iedereen leuke activiteiten organiseren en iedereen de kans geven om een kijkje te nemen in onze boerderij,” vertelt Writzer Datema.

Op vrijdag 23 februari is de Reitdiepvlees proeverij aan de beurt.  Dat is voor het eerst dat op de Onstaheerd deze activiteit wordt georganiseerd. Van 15.00 uur tot 17.00 uur gaan de deuren in Sauwerd open. “In onze boerderijwinkel loopt het Reitdiepvlees al hartstikke goed, maar we willen graag nog meer mensen kennis maken met dit vlees. Twan van ’t Klooster zal zorgen dat het vlees op een heerlijke wijze bereid wordt.”

Daarnaast organiseert Onstaheerd de komende maanden, net als vorige jaren, weer een lammetjesdag en een open dag waarop mensen in de boerderij mogen kijken en een rondrit kunnen maken langs de dieren en zo genieten van het mooie landschap.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !