Vera Nanninga en Jasmijn Zwerver gekozen tot voorleeskampioenen

De voorleeswedstrijden vonden op woensdag 14 februari plaats op diverse locaties. Op basisschool De Regenboog in Bedum vierde Jasmijn Zwerver de overwinning, terwijl Vera Nanninga zich op De Negen Wieken in Winsum kroonde tot voorleeskampioen. 

Jasmijn presenteerde een fragment uit een boek van Selma Noort “De zee kwam door de brievenbus”. Haar prestatie werd door de jury positief beoordeeld op alle aspecten die werden beoordeeld. De jury merkte op: “Jasmijn heeft een goede introductie gegeven over het boek en haar stem was erg prettig om naar te luisteren.” 

Vera las een stuk uit het boek “Het huis Anubis” van Alexandra Penrhyn Lowe. Ze nam het op tegen tien andere deelnemers. Volgens jurylid Hilbert Geerling was het een duidelijke keuze, ”het niveau lag dit jaar erg hoog, toch was er geen discussie voor nodig om te bepalen wie er had gewonnen, “Vera”. Het was heerlijk om naar haar te luisteren, ze paste haar stemgebruik goed toe, legde de klemtoon elke keer goed en keek af en toe met een heerlijke glimlach de zaal in. Ik was meer aan het genieten dan jureren.” 

De voorleeskampioenen zetten hun reis voort naar de halve finale, waar ze zullen strijden voor de titel van provinciale voorleeskampioen. De winnaar gaat door naar het landelijke kampioenschap in Utrecht op woensdag 22 mei.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !