Univé komt met speciale aanmoedigingsprijs

In oktober van dit jaar zal de eerste Liefke Munneke Prijs worden uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging voor een organisatie of persoon die een positieve en belangrijke bijdrage levert aan de toekomst van het mijnbouwschadegebied.  

De Liefke Munneke Prijs is een initiatief van de Ledenraad van Univé Noord-Nederland. Liefke Munneke (1956 – 2021) was namelijk lid van deze Ledenraad van de coöperatieve verzekeraar. Munneke heeft zich met veel toewijding ingezet voor de belangen van de slachtoffers van de mijnbouwschade in Groningen, evenals voor andere uitdagingen in het gebied, zoals vergrijzing, obesitas, leegloop en armoede. 

“Als iemand zoveel goeds heeft gedaan voor de samenleving, verdient hij of zij het om blijvend geëerd te worden. Want een mens wordt pas vergeten als zijn of haar naam niet meer wordt genoemd,” zegt Jan Dijkstra, bestuurder van Univé Noord-Nederland. 

De prijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt en aan de Liefke Munneke Prijs is een geldprijs van € 10.000, – verbonden. Dit geldbedrag moet worden gebruikt om het initiatief verder te ontwikkelen of te realiseren. 

Genomineerden kunnen worden voorgedragen door leden van de Ledenraad en medewerkers van Univé Noord-Nederland. Een speciale commissie, bestaande uit ledenraadsleden Nathalie Schouten, Jan Wolthuis en Jaap Pilon, zal zich vervolgens buigen over de genomineerden. De commissie selecteert drie genomineerden en enkele weken voor de uitreiking wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !