Middagconcert Noel Shannon

Op 24 maart 2024 is er een middagconcert van Noel Shannon met als titel “From Donegal to Deventer – songs and stories from the road”. Noel Shannon is geboren en getogen in de 2e grootste stad van Ierland, Cork.

Noel begon op jonge leeftijd in Ierland met muziek maken. Zijn eerste instrument was de Tin whistle bij de schoolband op de basisschool. Rond zijn 13e nam hij gitaarles en was “Troubadour Noel” geboren. Hij kreeg veel bekendheid in Cork als muzikant bij het duo ‘Shoestring’. Ze deden succesvolle tv optredens en waren support act voor vele beroemde Ierse bands als ‘The Fureys, The Dubliners, The Wolfe Tones, and Aslan”. Dankzij hun populariteit waren ze twee jaar lang de huisband bij een grote concertzaal in Cork.

In 1993 kwam hij voor een bezoek van 3 weken naar Nederland. De 3 weken werden 3 maanden en de 3 maanden werden 3 jaar. Nu is Noel meer dan 30 jaar woonachtig in Nederland. Toen hij in Ierland woonde was het zijn grote droom om van muziek zijn beroep te kunnen maken. Die droom kon hij in Nederland waar maken.

Noel heeft lange tijd muziek gemaakt in het Duitse pub-circuit. Op een gegeven moment is hij naar Zweden verhuisd en ging hij muziek maken in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en de Faeroer Eilanden.

Sinds 2010 vormt hij een duo met zijn vrouw Lynn en in de afgelopen 2 jaar is “The Shannons Band” ontstaan met banjo speler Paddy Ryan als bandlid. Songwriter magazine in New York heeft ze omschreven als ‘folkin killer band’. Noel & Lynn zijn ook bekend als de organisatie van het Deventer Irish Pub Festival, in 2012 namen ze het festival over.

Noel’s one man show is een reis bestaande uit een mix van songs, stories and experiences, die hij in zijn lange muzikale loopbaan heeft verzameld. “The only plan when I get on stage is there’s no plan” zegt Shannon, ‘even I don’t know what’s going to happen, so no two shows are the same.”

Tickets via: www.rockinggoodfolk.nl en 06 39391954

Wanneer: zondag 24 maart 2024
Tijd: deur open 14:00, begin 14:30
Ticket: € 15,-
Zaal: The Green Cat, Café The Jolly Cat, Hoofdstraat W 5a, 9951 EP WINSUM

Foto: eigen collectie Noel Shannon

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !