15e editie van de RaitdaipRun

Op 6 april a.s. vindt de 15e editie van de RaitdaipRun plaats, welke wordt georganiseerd door Loopgroep de RaitdaipRunners te Sauwer. Het is een mooi evenement dat laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Gesteund door bijna de gehele middenstand uit het dorp zelf en de directe omgeving, in welke vorm dan ook. Een grote groep vrijwilligers die op de been zijn om het verkeer in goede banen te leiden, de waterposten onderweg te bemannen, deelnemers in te schrijven, deelnemers te verzorgen, enzovoorts. Elk jaar is er na afloop voor elke deelnemer een leuke herinnering om mee naar huis te nemen. Speciaal voor deze editie, het derde lustrum, is er een RaitdaipRun Loopshirt ontworpen. Dit shirt is alleen te verkrijgen bij de voorinschrijving.

Om 15.00 uur wordt er bij dorpshuis Ubbegaheem gestart met de Kidsrun, voor de basisschooljeugd. De jeugd (vanaf 13 jaar) en volwassenen starten om 16.00 uur. Er kan een keuze worden gemaakt uit 3 afstanden: de 5 km die door het dorp Sauwerd voert, de 10 km en de 10 mijl die beide door het mooie Reitdiepdal gaan.

De voorinschrijving heeft de voorkeur maar er kan eventueel ter plekke worden ingeschreven tussen 14:30-15:30 uur in het Dorpshuis Ubbegeheem. De voorinschrijving is geopend tot en met woensdag 3 april. Informatie over de inschrijving en de kosten zijn te vinden op de website van de RaitdaipRun, www.raitdaiprun.nl.

Foto: van website RaitdaipRun

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !