TC Usquert Groninger primeur met pickleball

Tennisclub Usquert start als eerste en enige tennisvereniging in de provincie Groningen met pickleball. Het nieuwe populaire spel, overgewaaid uit Amerika, is een mix van badminton, tafeltennis en tennis. Op zaterdag 23 maart 2024 geeft een trainer op de tennisbaan van Usquert een gratis clinic. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden van de vereniging. Tenniservaring is niet nodig. 

Na padel is pickleball hard op weg om een nieuwe rage te worden in tennisland. In de Verenigde Staten is het zelfs de snelst groeiende sport. Ook in Nederland schieten de pickleball-banen sinds kort uit de grond. TC Usquert bijt in de provincie Groningen de spits af. Het is de enige club in Noord-Groningen met harde banen en juist die zijn geschikt voor pickleball. Op gravel of kunstgras is de sport niet mogelijk.

Laagdrempelig
Pickleball wordt gespeeld op een veld zo groot als een badmintonveld, maar dan met een laag net. De sport wordt gespeeld met grote, hoekige tafeltennisbatjes. Het mooie is dat pickleball laagdrempelig en toegankelijk is voor iedereen, mede door de lagere balsnelheid dan bij tennis. “Het gemak waarmee je een redelijk speelniveau bereikt is bij pickleball veel groter dan bij tennis. Daarom is de sport zo enorm populair”, vertelt Anne van Twillert, bestuurslid van TC Usquert. Leden van TC Usquert hebben begin dit jaar voor het eerst pickleball gespeeld en zijn razend enthousiast.
Foto: leden van Tennisclub Usquert spelen voor het eerst pickleball

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !