DWA/Argo sluit zaalcompetitie af met nipt doelpuntrijk verlies

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie gespeeld. In de thuishal De Tirrel kwam DTG uit Wijckel op bezoek voor een wedstrijd die voor de ranglijst verder niet meer van belang was. Desondanks werd het een spannend duel, dat halverwege al op 11-15 stond. Ook in de tweede helft waren er veel doelpunten te aanschouwen, maar de winst ging naar de Friezen. Het werd 24-25.

Zaterdag speelde DWA/Argo zonder de geblesseerde Lieke Stoepker. De andere dames waren wel weer fit. Bij de heren speelde Antoin Streurman op de plek van de eveneens geblesseerde Sjouke Hoekstra.

Aanvankelijk ging het duel gelijk op. De Friezen speelden gemakkelijk en vrijuit en DWA/Argo kon door hard werken aanhaken. Tot 10-10 bleef de wedstrijd in evenwicht, maar hierna liep DTG uit naar 10-13. DWA/Argo had meer kansen nodig dan DTG, maar kon er niet in slagen om meteen weer langszij te komen. Bij rust was het 11-15.

Na de pauze hielden de Friezen DWA/Argo vakkundig op afstand. Ze schoten gemakkelijk raak van grote afstand en behielden zo hun voorsprong. Via 13-17, 15-20 en 19-24 leek het dat DWA/Argo geen mogelijkheid meer zag om nog het gat te overbruggen. Toch lukte het de thuisclub in de slotfase om er nog een spannend slot aan te breien. Met nog 7 minuten te spelen, scoorde Ole Smedema zijn negende treffer, gevolgd door Sanne Schuuring die haar vijfde doelpunt maakte. Nadat DTG voor 21-25 had gezorgd, kwam de thuisclub nog dichterbij. De in het veld gekomen Nick Brandsma zorgde voor 22-25, Lynn van der Kroft volgde met 23-25 en in de slotminuut schoot Tycho Schuuring nog van grote afstand 24-25 door de korf. Verder dan dat kwam de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga echter niet. Het bleef 24-25.

De Winsumers komen volgend zaalseizoen, dat in november start, uit in de derde klasse. Vorige week was al duidelijk dat DWA/Argo niet meer aan degradatie uit de tweede klasse kon ontsnappen. Toch kunnen de spelers terugkijken op een mooi zaalseizoen, waarin zowel de nummer 1 als de nummer 2 een keer werden verslagen. In het geheel was de jonge ploeg echter nog te wisselvallig en in cruciale duels met concurrenten om degradatie werd te veel verloren.

De korfballers gaan zich nu opmaken voor het tweede deel van het veldseizoen. Met de nieuwe competitieopzet die sinds de afgelopen zomer van kracht is, wordt er in het voorjaar weer een nieuwe korte competitie gestart. In het najaar wist DWA/Argo kampioen te worden in de derde klasse, waardoor het straks in april in de tweede klasse mag uitkomen. Daarin treft het WSS uit Oude Pekela, DTL uit Hantum en Oerterp/VKC uit Ureterp. Deze laatste ploeg zal op 6 april de eerste tegenstander worden op het kunstgrasveld in Winsum. Die wedstrijd start om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (9), Sanne Schuuring (5), Jildau Smedema (3), Tycho Schuuring (3), Tom van der Laan (1), Nick Brandsma (1), Antoin Streurman (1), Lynn van der Kroft (1).

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !