Makersplaats Moi Hogeland geopend

Afgelopen vrijdag was het zover. De Makerspace bij Moi Hogeland in Bedum werd door wethouder Arjen Nolles officieel en feestelijk geopend met het indrukken van de rode startknop.

De Makerspace (maakplaats) is een ontwikkel- en testlocatie, een broedplaats waar ideeën worden uitgewerkt tot een concreet product. De verzameling van moderne maakmachines in Bedum is uniek in zijn soort en staat open voor iedereen om met hun productidee aan de slag te gaan. Productvernieuwers en uitvinders in de dop, jong of oud worden begeleid bij het gebruik van de moderne apparatuur. Tijdens de opening kreeg onder meer de nieuwe poederprinter veel bekijks.

In het middelpunt van belangstelling stonden initiator Rene Bolhuis en aanjager Olaf Kessels. Met technische knowhow, enthousiasme en passie zijn de nodige deuren voor dit project geopend. Zij genoten beiden zichtbaar van de belangstelling.

Vanuit de Makerspace zullen ook zogenaamde Challenges (uitdagingen) worden georganiseerd. Competities waarbij prijzen kunnen worden gewonnen, bijvoorbeeld op het thema energie. In deze innovatieve omgeving worden kennis en kunde bij elkaar gebracht. Het gaat dus niet alleen om elkaar uit te dagen maar ook om elkaar vooruit te helpen.

O.a. het ondernemersfonds Het Hogeland en de ondernemersvereniging Bedum hebben dit project financieel mogelijk gemaakt. Een platform van Hogelandster ondernemers zijn samen met de lokale ondernemersverenigingen verantwoordelijk voor dit fonds dat beschikbaar is gesteld door de gemeente. Makerspace is als project uniek vanwege het industriële en ambachtelijke karakter. De meeste van de meer dan 50  projecten, die zijn ondersteund vanuit het fonds, zijn gericht op detailhandel, recreatie of toerisme.

Er wordt veel van verwacht van het project. Ook de gemeente is onder de indruk. Wethouder Arjen Nolles verrichte de openingshandeling en benadrukte de potentie voor de economische ontwikkeling en de vitaliteit voor het gebied. Zo kan het project leiden tot startups. Naast de Makerspace heeft Moi Hogeland op dezelfde locatie laagdrempelige faciliteiten voor (startende) ondernemers met werkplekken, ontvangst- en vergaderruimte en een podcast-studio. Met Makerspace wordt er een mooie loot toegevoegd aan dat geheel.

Foto: René Tersptra

Wethouder Arjen Nolles drukt op start.

Reportage: Wiebe van der Ploeg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !