Leden loopgroep Artemis succesvol in Rome

In de hoofdstad van Italië vond zondag de Rome marathon plaats. Een marathon met 18.192 gefinishte deelnemers, waaronder zus Elizabeth en broer Willem Hofman uit Winsum. Het was warm. Het parcours met vele kinderkopjes en basaltstenen als wegdek en veel vals plat was bepaald niet gemakkelijk.

De start en finish waren gesitueerd vlak voor het Colosseum en de route passeerde onder andere het Forum Romanum, de rivier de Tiber, Vaticaanstad en de Trevi Fontein.

De Winsumers lieten zien dat de vele trainingskilometers niet voor niets waren geweest. Willem finishte in zijn 10e marathon na een constant gelopen race in 4.14.59 uur. Respect! Elizabeth voltooide haar 3e marathon na 5.18.17 uur, waarvoor een diepe buiging!

Elizabeth: “Het was een heftige maar prachtige marathon. Nooit meer een hele marathon (voorlopig?)”.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !