Lopers Artemis actief op Schiermonnikoog en in Zuidlaren

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum deden het afgelopen weekend mee aan wedstrijden op het waddeneiland Schiermonnikoog en aan een marathon rondom Zuidlaren.

Groningen Atletiek organiseerde zaterdag samen met de gemeente Schiermonnikoog en bijgestaan door vele vrijwilligers al weer de 21e editie van de Monnikenloop. Dit al tijden uitverkochte evenement bood de deelnemers een keuze uit de afstanden 5.4, 10.5 en 16.1 kilometer. Inclusief de jeugd finishten er totaal 1609 deelnemers. Ondanks een stevige wind viel het weer best mee.

De routes van de drie afstanden met start en finish voor de Tox bar aan de Reeweg waren zeer gevarieerd, kenden vele hoogtemeters met strandop- en afgangen met mul zand. De route van de 5.4 kilometer volgde een gedeelte van de Badweg en een ronde om de Westerplas om via de waddendijk weer terug te keren naar het dorp. De lopers op de aangepaste 10.5 kilometer pakten eerst een zwaar stuk op het Westerstrand om via de vuurtoren de route van de 5.4 kilometer te vervolgen. De deelnemers aan de 16.1 kilometer gebruikten vanaf de vuurtoren het schelpenduinpad in noordoostelijke richting tot aan het strandpaviljoen om daarna via het dorp terug te keren voor ook een rondje Westerplas.

Op de 16.1 kilometer waren Simone Binnema uit Eenrum bij de vrouwen en Jan Vos uit Uithuizen bij de mannen de snelste Artemissers. Simone noteerde in een veld van 58 deelneemsters met een tijd van 1.26.54 uur een keurige vijfde plaats bij de vrouwen 55. Jan klokte een tijd van 1.22.05 uur en werd hiermee 11e bij de mannen 55. De tijden en klasseringen van de overige zes Artemissers op deze afstand waren: Jaap Smith uit Baflo 1.22.28 uur (mannen 55: 15e), Hein Kooi uit Westernieland 1.24.16 uur (mannen 35: 35e). Hein verbeterde zijn persoonlijk record op deze afstand met 4.02 minuten. Eric Verschoor uit Winsum 1.24.43 uur (mannen 45: 35e), Henrieke Sikkema uit Winsum 1.28.40 uur (vrouwen 35: 15e), Jet van Dijk uit Baflo 1.39.05 uur (vrouwen 55: 28e) en Monique Medema uit Baflo 1.42.29 uur (vrouwen 45: 61e). Eric, Henrieke, Jet en Monique maakten hun debuut op de 16.1 kilometer.

Op de aangepaste 10.5 kilometer werd Wim Ammeraal uit Leens verdienstelijk 7e bij de mannen 55 in 52.56 minuten. Met een tijd van 1.00.41 uur finishte Anko de Boer uit Sauwerd als 32e bij de mannen 35. Voor Grietje Dijkmans uit Winsum was er een 17e plaats bij de vrouwen 55 in 1.03.56 uur. Jissy Clevering uit Den Andel vinden we met een tijd van 1.04.25 uur terug als 28e bij de vrouwen 45. De bijna 80-jarige Koos Durenkamp uit Winsum, still going strong, liet de klok stil staan na 1.05.06 uur. Hij klasseerde zich hiermee als 15e in een veld van 40 deelnemers. Hier geldt alleen maar diep respect!

Op de 5.4 kilometer was er een 7e plaats bij de mannen 55 voor Ab Slagter uit Hefswal in 27.33 minuten. Inge Verschoor uit Winsum eindigde met een tijd van 31.25 minuten als 17e bij de vrouwen 35. Groningen Atletiek kijkt terug op een zeer geslaagde en gezellige Monnikenloop.

Afgelopen zondag organiseerden de MD(Mooi Drenthe)lopers weer een van hun kleinschalige marathons. Vanuit Zuidlaren gingen totaal 15 deelnemers van start in de Saksen marathon. Deze marathon bestond uit een ronde van 30 kilometer ten zuiden van de startplaats en een ronde van ruim 12 kilometer ten noorden hiervan. De deelnemers hadden veel hinder van de regen en de wind. Arjen Kwint uit Loppersum was een van de deelnemers en finishte in zijn 23e marathon onder de vlag van Artemis na 4.44.01 uur.

Foto: Herman Rinket met daarop van links naar rechts in de clubkleuren Jaap Smith, Simone Binnema en Jan Vos, deelnemers aan de 16.1 kilometer.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !