Saxofoonkwartet Paleas in de kerk van Zuurdijk

Op zondag 7 april, om 15 uur, treedt saxofoonkwartet Paleas op in de kerk van Zuurdijk. Paleas (het Latijnse woord voor rietjes) is een leerlingenkwartet van docente Jildou Renema onder de vlag van Het Kunstkwartier in Zuidhorn. Het kwartet bestaat uit Ankie Sijbenga (sopraansax), Anje ten Have (altsax), Nynke Schievink (altsax) en Willy de Haan (tenorsax).

 

Het concert voert je van muziek uit de baroktijd (Watermusic van Händel), via romantische muziek van Tsjaikovski, langs modernere muziek uit Zuid-Amerika en Schotland. Uiteindelijk mondt het concert uit in de Bohemian Rhapsodie van Queen én uitbundige klezmer muziek! Tussen de stukken door wordt er informatie gegeven over de te spelen stukken. Na afloop een drankje en een hapje, bij mooi weer op het kerkhof.
De toegang vrij, maar een vrijwillige bijdrage voor Stichting De Leeuw Kyiv voor Oekraïne is van harte welkom. Elke dag gaan er met hulp van deze stichting vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Nederland diep Oekraïne in. Daar waar anderen niet komen. De kerk van Zuurdijk heeft al vaker een opbrengst van een activiteit op de Leeuw Kyiv overgemaakt. We hopen van harte dat we dit keer weer een mooi bedrag kunnen schenken!

In de kerk is t/m 2 juni de expositie van Barbara Hoyng te zien.

 

Eigen foto: Saxofoonkwartet Paleas

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !