Jubileumexpositie in het Visserijmuseum Zoutkamp

Het Visserijmuseum presenteert van 6 april tot 31 oktober 2024 de jubileumexpositie “200 jaar reddingwezen – Redders op zee”. Ook zal er een foto-expositie van de Marner Kiek te bewonderen zijn. Aankomende vrijdag 5 april zullen om 16.00 uur de deuren in Zoutkamp worden geopend. 

De tentoonstelling belicht de heldhaftige inzet van vrijwilligers die onder gevaarlijke omstandigheden levens redden. De expositie omvat drie thema’s: mensen en organisaties achter het reddingswerk, evolutie van reddingsmiddelen en als laatste thema indrukwekkende reddingsacties. Bezoekers worden ondergedompeld in verhalen, beeldmateriaal en objecten die de inzet van de redders tot leven brengen. 

Datum: Vrijdag 5 april
Tijd: 16.00 uur
Plaats: Visserijmuseum Zoutkamp, Reitdiepkade 11 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !