Sterk Techniek Onderwijs in Noord-Groningen

Op 27 maart 2024 vond in Zuidwolde de Heidag van Sterk Techniek Onderwijs plaats, waarbij zo’n 50 onderwijsprofessionals uit Noord-Groningen samenkwamen om de toekomst van technisch onderwijs te bespreken.

In een productieve sessie werden ideeën uitgewisseld en plannen gesmeed om het technisch onderwijs in de regio te versterken. Er werd nadruk gelegd op het belang van vroegtijdige blootstelling aan techniek, met suggesties om techniekonderwijs al op basisscholen aan te bieden. Het succes van samenwerkingsverbanden tussen scholen, bedrijven en MBO-instellingen werd benadrukt als cruciaal voor de ontwikkeling van de technische vaardigheden van leerlingen en het aanpakken van personeelstekorten in technische sectoren.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !