Gerry Wolthof zingt Neil Young op Andledon

Zondagmiddag 14 april kunnen liefhebbers van Neil Young hun hart ophalen op Cultuurerf Andledon in Den Andel. Gerry Wolthof speelt dan nummers van het legendarische Neil Young Album Harvest uit 1972, aangevuld met ‘the best of the rest’. Op vrijdagavond zijn amateurmuzikanten welkom op het Open Podium van het cultuurerf.

Gerry Wolthof maakt sinds 1979 muziek. Hij was actief in meerdere bands, zoals Still Going West en The Neil Young Mirror Band, waarmee hij meerdere albums heeft opgenomen. Wolthof kreeg halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw landelijke bekendheid nadat hij door een kennis was ingeschreven voor de Soundmixshow van Hennie Huisman, en uiteindelijk de derde plaatst bemachtigde met zijn vertolking van de Neil Young klassieker Comes a Time. Dit leidde tot optredens door heel Nederland, en leverde hem de bijnaam de ‘Neil Young van de Lage Landen’ op. Op dit moment heeft Wolthof zijn The Neil Young Mirror Band op nieuw leven ingeblazen en treedt hij als duo Staalwol op, samen met Alex Staal. Komende zondagmiddag zingt en speelt Wolthof Solo.

Gerry Wolthof speelt vele nummers van het album Harvest van Neil Young, gevolgd door ‘the best of the rest’. Harvest was Neil Youngs vierde solo-album, en betekende de definitieve doorbraak van de eigenzinnige singer-songwriter. Op het album staan diverse tijdloze Neil Young nummers, zoals Heart of Gold, Harvest en A Man needs a Maid.

Op vrijdagavond is het de beurt aan een ieder om het podium op te gaan om de podiumkunsten te vertonen. Singer Songwriters, bandjes, verhalenvertellers, dichters en meer zijn welkom. Hiervoor aanmelden is niet noodzakelijk, maar wil men zeker weten of er ruimte is op het podium, dan is het aan te raden het cultuurerf Andledon hiervan op de hoogte te stellen.

Op Koningsdag 27 april worden mensen uitgenodigd een kraampje in te richten voor de Ditjes en Datjes Koningsdagmarkt. Ook hiervoor kan contact met Andledon worden gelegd.

De voorstelling Gerry Wolthof zingt Neil Young start zondagmiddag 14 april om 15 uur. Het open podium op vrijdagavond 20.30 uur.

Foto: Gerry Wolthof op het kampvuurconcert van Andledon september 2022

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !