Het Hogeland heeft haar eerste Rugbyclub The Highlanders

Afgelopen week heeft gemeente Het Hogeland haar eerste officiële Rugbyclub mogen verwelkomen. Bij de notaris tekende het bestuur de oprichtingsakte en was de oprichting een feit. De naam is Rugbyclub The Highlanders.

Aangezien er in Nieuw Zeeland een zeer bekende club bestaat met diezelfde naam en er op Het Hogeland ook een basketbal vereniging The Highlanders is, is toestemming gevraagd voor het gebruik van deze naam. Beide clubs hebben toestemming gegeven en vanuit Nieuw Zeeland kwam zelfs een videoboodschap van de Nederlandse rugbyspeler Fabian Holland om ons te feliciteren met de oprichting. Aankomende zomer wordt de club officieel geïnaugureerd door Rugby Nederland.

Al enige tijd worden er trainingen gegeven op het terrein van de Ijsvereniging in Wehe den Hoorn. Jeugd in de leeftijdscategorie van 5 tot 12 jaar worden daar de beginselen van de mooie rugby sport bijgebracht. De vereniging is op zoek naar meer kinderen, die willen beginnen met rugbyen en is de komende tijd op diverse sportevenementen te vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de sportdagen in Winsum. Bij voldoende animo wordt er ook voor senioren een team gestart.

De 4 trainers, tevens bestuursleden van Rugbyclub The Highlanders, zijn Reitze ten Cate (voorzitter), Jonathan Vink (penningmeester), Mees Breuker (secretaris) en Sander van der Brink (algemeen bestuurslid).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !