Naar de bollen 2024

Rotaryclub Uithuizen – Het Hogeland, organiseert ook dit jaar het ééndaagse evenement NAAR DE BOLLEN. Al wandelend, op de fiets met de auto of de motor kunt u genieten van het mooie Hogeland en van prachtige bollenvelden, die in bloei staan. Bollen worden in het kader van wisselbouw slechts 1 keer per 6 jaar op een perceel geteeld. Dat betekent dat we jaarlijks een inventarisatie maken van de percelen die beplant worden met bollen en aan de hand hiervan de routes uitzetten. Ieder jaar is het een uitdaging om de routes langs zoveel mogelijk bollenvelden te laten lopen.

Zaterdag 27 april 2023

Het evenement vindt plaats op Koningsdag zaterdag 27 april en er wordt gestart vanaf 07.30 uur bij Kruize Bloembollen aan de Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden.

Stichting Leergeld Het Hoogeland

De opbrengst van de inschrijfgelden van alle deelnemers en de sponsorbijdragen gaan volledig naar het goede doel. Het goede doel dat we dit jaar ondersteunen is Stichting Leergeld Het Hoogeland. Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeente Het Hogeland. Samen met andere stichtingen, zorgen zij ervoor dat alle kinderen dezelfde kansen hebben. De stichting helpt met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Wandeltochten

Er zijn wandelroutes in verschillende afstanden: 10km, 20km, 30km en 40km. De wandelroutes zijn uitgepijld.

Fietstocht

De prachtige recreatieve fietsroute langs de bollenvelden is 35km lang. Bij de start krijgt u van ons een duidelijke kaart, maar de route is ook uitgepijld.

Tocht voor auto’s en motoren

De tocht die voor auto’s en motoren is uitgezet is 65km lang en voor iedere rijder geschikt. Alle routes worden zowel op een kaart met een routebeschrijving aangeboden als digitaal middels een gpx-bestand (alleen voor de mensen die vooraf een ticket bestellen via www.NAARDEBOLLEN.nl)

Aanmelden via de website

Alle informatie over de routes en de starttijden zijn te vinden op de website www.NAARDEBOLLEN.nl. Ook kunt u via deze website tickets voor de tocht van uw keuze (fiets-, wandel- of auto/motortocht) kopen. Uiteraard is het ook mogelijk om op 27 april een kaartje te kopen bij de start van de tochten.

Diverdoatsie

Op de wandelroutes kan het zijn dat u tussen 12-14 uur onderweg leden van theatergroep Opnieuw tegenkomt die u zullen vermaken! Tussen 14-16 uur zijn de leden van dit illustere theatergezelschap bij de finish om u feestelijk over de eindstreep te halen.

De routes gaan ook langs de Rensumaborg waar – omdat het Koningsdag is – ’s middags mensen in historische vorstelijke kostuums rondlopen en authentieke rijtuigen met paarden rondrijden. Ook gaan de routes langs de prachtige blauw-witte Mariakerk in Uithuizermeeden. Op deze dag zal het beroemde Hinzs orgel worden bespeeld door een lid van de Rotary en kunt u een verzoeknummer aanvragen.

Rotaryclub Uithuizen – Het Hogeland

Rotary is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship met één visie: Service above Self.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !