Concert door folkduo Linde Nijland & Bert Ridderbos

Op zondag 14 april a.s. geeft het bekende folkduo Linde Nijland & Bert Ridderbos een concert bij Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8 in Kloosterburen.

Beste folkzangeres

Een concert van het bekende folkduo Linde Nijland en Bert Ridderbos is een belevenis om niet te missen. Linde Nijland wordt door muziektijdschrift Heaven ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd. Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift Roots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningstalige groep Törf. Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer-songwriter, met haar kristalheldere stem en aansprekende eigen nummers, maar o.a. ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny.

Bhutan

Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen. Ook toeren Bert en Linde regelmatig door Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt, naast invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk. Er komen ook liedjes in het Gronings voorbij. Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

Aanvang: 15.00 uur; entree: € 15,00. Kaarten zijn te bestellen via www.nicolaaskerk.NU

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !