Hardlopen in de warmte

Winsum-Leden van de Winsumer loopgroep Artemis hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden in Sauwerd, Kampen en Emmen

“Het was een geslaagde 15e editie van de Raitdaiprun met 350 deelnemers, waaronder 50 kinderen. Het aantal afmeldingen o.a. in verband met de warmte bedroeg 28. De lopers vonden de warme  weersomstandigheden best zwaar. Het was een mooi parcours en kende opnieuw een zeer goede organisatie. Zeer tevreden lopers en daar blijven we het voor doen”, aldus een enthousiaste Anke Bijma namens de stuurgroep van de Raitdaiprunners.

Met het grote aantal deelnemers, vorig jaar 131, was deze lustrum-editie zeker geslaagd. De lopers konden kiezen uit de afstanden, 5, 10 en 16.1 kilometer. De routes waren uitgezet in de omgeving van Sauwerd en in het prachtige Reitdiepdal. Artemis was met 19 leden uitstekend vertegenwoordigd.

Op de 5 kilometer werd Aleida Groothoff  (Winsum)met een tijd van 23.44 minuten keurig vierde bij de vrouwen. De tijden van de overige Artemissers op de 5 kilometer waren Robert de Vries (Adorp) met zoon 27.39, de Winsumers Johanan Kamminga 29.07 en Inge Verschoor 29.44 en Jeannet Bakema (Loppersum) 31.46 minuten.

Johan Vonck (Garnwerd) was op de 10 kilometer de snelste Artemisser met een tijd van 45.50 minuten. De tijden van de overige 12 Artemissers waren Jan Vos (Uithuizen), 50.23, Marnix van den Brink (Groningen) 51.14, Hein Kooi (Westernieland) 52.12, Harry Hammenga (Winsum) 53.28, Eric Verschoor (Winsum) 55.29, Tryntsje Fokkema (Warffum) 55.29, Paulien Kuik (Winsum) 55.52 minuten, Grietje Dijkmans (Winsum) 1.00.26, Geert Jan Reinders (Loppersum) 1.01.34, Peter van Ooijen (Warfhuizen) 1.01.37, Judith Dob en Maria Benthem (beiden Baflo) 1.18.02 uur.

Willem Hofman (Winsum) was de enige afgevaardigde van Artemis op de 16.1 kilometer. Zijn tijd van 1,23.51 uur was goed voor een 8e plaats in een veld van 29 deelnemers.

Deze run werd zoals vanouds weer op een uitstekende wijze van commentaar voorzien door Harmannus Blok.

In Kampen werd afgelopen zaterdag de Nes Air 2 Bruggenloop voor bijna 1900 deelnemers over meerdere afstanden georganiseerd. Het parcours van de halve marathon met de Bafloërs Jet van Dijk en Monique Medema, startte in het centrum van Kampen en volgde de oevers van de IJssel en het Reevediep met daarin de passage van de Stadsbrug, de Molenbrug en de Reevediepbrug.

De deelnemers hadden veel hinder van het warme weer. In een veld van 126 vrouwen eindigde Jet van Dijk met een tijd van 2.22.59 uur als 93e, terwijl voor Monique Medema met een tijd van 2.33.27 uur de 109e plaats werd ingeruimd.

Monique Medema: “Ik heb me door die warme zuiderwind nog nooit zo beroerd gevoeld tijdens een loop. Ik had het zo warm en tegelijkertijd ook kippenveld. Ik ben blij dat ik de finish gehaald heb. Terugkomend op het kippenveldmoment was dat voor mij een hele rare gewaarwording. Diep van binnen wist ik dat het niet klopte. Achteraf onverstandig om toch door te lopen. Jet heeft toen ik over de finish kwam gelijk ORS voor mij opgehaald. Dat was achteraf heel belangrijk.

Laat dit een waarschuwing zijn voor alle lopers die in deze omstandigheden komen te verkeren.

Ruim 2000 hardloopfanaten renden afgelopen zondag de 6437 meter in Emmen. De lopers startten in de woonwijk Delftlanden om vervolgens via de dorpen Noordbarge, Westenesch en de Hondsrugtunnel te finishen op het Raadhuisplein. Fraai lenteweer, veel publiek en veel muziek maakten deze achtste editie tot een sfeerrijk geheel.

Geert Jan Reinders (Loppersum) was een van deelnemers. Hij liep samen met zijn kleindochter. Zijn tijd van 38.21 minuten leverde hem een 7e plaats op bij de mannen 70 in een veld van 16 deelnemers.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !