Lezing Bram Verhave: Stof tot Nadenken

Op Maarhuizen in Winsum organiseert zondag 14 maart een nieuwe editie van de reeks lezingen op zondagochtend onder de titel Stof tot Nadenken. Deze editie wordt verzorgd door Bram Verhave, adviseur Landschap en Cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer.

In deze lezing neemt Bram ons mee op zijn zoektocht en zijn visie op de doorontwikkeling van monumentaal erfgoed in Noord-Nederland en wordt een bezoek gebracht aan de leegstaande boerderij op Maarhuizen.

Doorontwikkeling van erfgoed
Er is geen blauwdruk voor een geslaagde herontwikkeling van een pand of gebied. Eigenlijk moet voor alle gevallen een op maat gemaakte oplossing gevonden worden. Dat vraagt voor alle projecten veel precisie en geduld om in de doorontwikkeling van het ons nagelaten erfgoed ook een eigentijds verhaal te vertellen.

Onderdeel van de lezing is een wandeling naar de boerderij van Maarhuizen 1. Daar zal door middel van een actieve handeling het publiek live wordt meegenomen bij de vragen die bij het door ontwikkelen van erfgoed momenteel volgens Bram aan de orde zijn.

Stof tot Nadenken

Begin de zondag met voeding voor de geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken.

De lezing begint om 10 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Kaarten zijn € 7,50 (incl een kop koffie of thee en koek) of € 25 (incl brunch) en te bestellen via www.opmaarhuizen.nl of aan de deur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !