Verhildersum start seizoen met ‘artist in residence’ Gert Sennema

Op vrijdagmiddag 5 april is het museumseizoen van Museum Borg Verhildersum in een stampvol Schathoes, feestelijk van start gegaan. In goed gezelschap van de ‘Vrienden van Verhildersum’ en andere genodigden heeft Klaas Pieterman het museumseizoen en in het bijzonder de expositie van beeldhouwer Gert Sennema officieel geopend. Er is deze lente en zomer heel veel moois om van te genieten op Verhildersum. Er zijn op het landgoed meerdere exposities en oude ambachten te zien. De borg blinkt en toont het leven van de adel. Na de restauratie van het behang is ook het schilderwerk binnen klaar.

Expositie ‘Moederland’ van Gert Sennema

Klaas Pieterman is al jarenlang nauw betrokken bij Verhildersum. Bekend van onder andere zijn Hagenpreken introduceerde de voormalig predikant tijdens de opening, op geheel eigen en ludieke wijze, het werk van beeldhouwer Gert Sennema. In het koetshuis van Museum Borg Verhildersum is van 29 maart tot 30 juni 2024 de expositie ‘Moederland’ van Sennema te bewonderen. Deze tentoonstelling laat werken van de kunstenaar in de private ruimte zien en ook niet eerder getoonde sculpturen. Er worden ook kunstwerken gepresenteerd middels foto’s van Willem van der Velde.

Artist in residence

We hebben goed nieuws voor wie de beeldhouwer live aan het werk wil zien. Want gedurende zijn expositie zal Gert Sennema wekelijks op het landgoed aan het werk zijn. Iedere vrijdag, op een speciaal voor hem gereserveerde plek in de buitenlucht voor het Koetshuis van Verhildersum. Verhildersum heeft hiermee haar eigen ‘artist in residence’.

Expositie ‘Sprankelend Zwart’ en meer

Maar er valt nog veel meer te ontdekken bij Museum Borg Verhildersum. In de museumboerderij zijn nieuwe ‘oude ambachten’ te zien en de prachtige textielexpositie ‘Sprankelend Zwart’. Bovendien is het ‘Ede Staal Belevingscentrum’ geactualiseerd en zijn er twee nieuwe VR-games: ‘Het het nog nooit zo donker west’ en ‘Het twijde perron’.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !