2024 Het jaar van Plant en Insect

De botanische tuinen in Nederland staan in 2024 in het teken van Plant en Insect. Een prachtig thema voor Domies Toen, immers een paradijs met stinzen- en heemplanten die zoveel insecten en vlinders trekken. Maar ook een heel actueel thema, met de grote achteruitgang van heemplanten, insecten en vlinders.

Op 20 april wordt het seizoen ondanks deze zorg wel feestelijk geopend. Het festijn start om 14 uur met een optreden van Muziekvereniging Orpheus, de boerenkapel, wethouder Nolles verricht een openingshandeling, Jan Jaap Boehlé, de tuinbeheerder wandelt langs stinzenplanten, insecten en vlinders en geeft uitleg. En verder krijgen de bijen een verrassende hoofdrol. Deelname rondwandeling is gratis, maar er moet wel toegang voor de tuin betaald worden.

Het tuincafé Bertje Jens is open. Daar wordt mede geschonken. Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten, het wordt ook wel honingwijn genoemd. De drank wordt al minstens 8000 jaar gedronken, van Ethiopië – de tej – tot Scandinavië. Er zijn ook hapjes te eten waarin honing verwerkt is.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !