DWA/Argo verliest eerste veldduel

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen donderdag de uitgestelde wedstrijd tegen Oerterp/VKC met ruime cijfers verloren. Bij rust stonden de gasten uit Friesland al voor met 7-11 en dat gat werd in de tweede helft alleen maar groter. De wedstrijd eindigde bij 14-22.

De vernieuwde competitieopzet in het veldkorfbal, die in september is gestart betekent dat ploegen in het najaar een korte competitie spelen, net als in het voorjaar. Omdat DWA/Argo in het najaar kampioen werd in de derde klasse, speelt het team uit Winsum en Bedum nu in het voorjaar in de tweede klasse. De poule bestaat uit vier ploegen en er worden dus zes wedstrijden gespeeld.

Op zaterdag 6 april stond het eerste duel tegen Oerterp/VKC gepland, maar dit werd op verzoek van de tegenstanders uitgesteld naar donderdag 11 april.

Aanvankelijk nam DWA/Argo het initiatief, want na 0-1 werd het 3-1 als gevolg van drie rake afstandschoten van Tom van der Laan en Tycho Schuuring (2). Vervolgens kwamen de Friezen met hun antwoord. Ze scoorden vier maal op rij en zo werd het 3-5. Hierna bleven de Friezen steeds een voorsprong houden. Via 4-5 door Tom van der Laan en 5-6 uit handen van Ole Smedema werd het 5-9 en even later bij rust was het 7-11.

Na de pauze maakten de makkelijk scorende Friezen er meteen nog drie. DWA/Argo had duidelijk meer moeite om het gat van de korf te vinden en kon de spitsen van Oerterp/VKC niet goed afstoppen. Bij 11-16 leek het of DWA/Argo nog een kans kon maken om nog dichterbij te komen, maar de Friese scoringsmachine kwam toen pas echt op stoom. Binnen enkele minuten maakten zij zes treffers en zo werd het 11-22. DWA/Argo had nog het laatste woord in de wedstrijd en kon drie goals aan het totaal toevoegen, maar dit was slechts voor de statistieken. De eindstand werd daarmee 14-22.

Woensdag speelt DWA/Argo de kwartfinale van de beker tegen Emmeloord op het eigen kunstgrasveld in Winsum. Dat duel start om 20.00 uur. Vervolgens wordt op 20 april de tweede competitiewedstrijd gespeeld tegen WSS in Oude Pekela. Dat duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (4), Tom van der Laan (3), Tycho Schuuring (3), Twan Eshuis (1), Sanne Schuuring (1), Lynn van der Kroft (1) en Jildau Smedema (1).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !