IVN-leden genieten van bijzondere stinzentuin in Rasquert

Zaterdag 6 april kregen leden van natuurafdeling IVN Noord-Groningen een rondleiding door Michiel Boekschoten in de tuin van hem en zijn ouders in Rasquert. In deze tuin zijn enorm veel stinzenplanten in het verleden gepoot, waarvan het merendeel goed gedijt op de Groninger kleigrond.

De leden genoten van de vele ‘ui-soorten’, zoals daslook en armbloemig look en de ‘Corydalissoorten’ vingerhelmbloem en holwortel. En de prachtige kievitsbloemen, slanke sleutelbloemen, longkruid, ossentong en nog veel meer. De tuin is met veel liefde en aandacht aangelegd en is een oase voor vogels en insecten. Zeker omdat dode bomen mogen blijven staan cq. liggen en er takkensingels zijn gemaakt waardoor de wind geen vrij spel meer heeft in de tuin.

Naast de vele soorten stinzenplanten staan er ook nog andere bijzondere planten in de tuin zoals het paarsbloeiende bolletjeskruid, de éénbes en de zeldzame paarse schubwortel (foto)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !