Stiltemoment in de kerk van Zuurdijk

Op vrijdag 26 april begint een nieuw seizoen Stiltemoment in de dorpskerk van Zuurdijk. Deze keer zal Psalm 78 centraal staan. Ds. Tinus Gerrits steekt de kaars aan en leest de psalm in het Nederlands, Ditta Kombrink leest de psalm in het Gronings. Klaas Pieterman speelt op het orgel het voorspel en koraal van Johannes Worp (1821-1891). 

Dominee Gerrits licht de psalm toe en daarna volgt het stiltemoment. Later speelt Pieterman als afsluitende melodie “Wach auf mein Herz und singe” van Johann Christoph Bach (1642-1703). Vervolgens wordt er koffie en thee geschonken en is er ruimte voor gesprek. 

Toegang is vrij maar een vrijwillige bijdrage voor De Leeuw Kyiv voor Oekraïne wordt zeer op prijs gesteld. De Leeuw Kyiv zet zich in voor humanitaire hulp, elke dag vertrekken er uit Nederland vrachtwagens met humanitaire goederen naar alle uithoeken van Oekraïne.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !