“Verboden Stemmen” in Warfhuizen

In de aanloop naar de 4 mei herdenking o.a. in de Stad Groningen zingen de koren van het 4Meiproject en STEK op zondag 28 april “Verboden Stemmen” in Theater “In de Warf”.

Het concert “Verboden Stemmen” laat liederen horen van groepen die werden of worden onderdrukt. Een andere kleur, een andere religie, een andere cultuur of omdat het vrouwen zijn, alles kan een reden zijn. Vaak hebben die minderheden geen mogelijkheden om zich te laten horen en soms is het ronduit gevaarlijk.

Het programma bestaat uit een reeks liederen die door machthebbers verboden werden. Bij elk lied dat niet gezongen mocht of mag worden, hoort een stem die niet gehoord wordt. Het zeer gevariëerde programma bevat liederen van o.a. Roma, Navajo, Sami, Iraanse vrouwen, Oeigoeren, Syriërs. Een lied is gebaseerd op de teksten van vluchtelingen uit Darfur.

Dit jaar zingen er 2 koren: naast het koor van het 4 Mei-project is er STEK, een “stekje” voor jongere zangers. Zij nemen hun eigen plaats in bij het concert. Beide koren worden geleid door Robert Ramaker en begeleid door Mariateresa Gallicchio (piano) en Bert Heikema (gitaar en slagwerk).

Zondag 28 april, Theater in de Warf, Vaart Westzijde 12, Warfhuizen, https://theaterindewarf.nl

Aanvang is om 15.00 uur en de entree bedraagt 11 euro

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !