Dubbele excursie over duurzame landbouw op het Hogeland

Stichting Tinallinge Plus organiseert op zaterdag 25 mei een dubbele excursie over duurzame landbouw op het Hogeland. De excursie vindt plaats op zaterdag 25 mei en start om 10.00 uur bij de biologische veehouderij Edzemaheerd te Leens. Na dit bezoek gaan we verder naar het akkerbouwbedrijf Westerhalm in Vierhuizen waar op innovatieve wijze het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de aardappelteelt beperkt wordt. De excursie zal rond 14.30 zijn afgerond.

De veehouderij Edzemaheerd te Leens heeft 70 koeien en werkt op basis van de regeneratieve visie op landbouw en veeteelt. Duurzaamheid, grondgebondenheid, biodiversiteit en dierenwelzijn staan in deze visie centraal. Het akkerbouwbedrijf Het Westerhalm te Vierhuizen realiseert met zeer innovatieve toepassingen als een zelfrijdende veldspuit en een hypermoderne spotsprayer belangrijke besparingen op het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Door ontwikkelingen op het vlak van Artificiële Intelligentie worden de mogelijkheden om gericht zieke planten en onkruid te herkennen en te bestrijden steeds groter. De bezoekers krijgen een beeld van de belangrijke innovaties op dat vlak.

De stichting Tinallinge Plus maakt zich sterk voor natuur, milieu en leefbaarheid in ons Groninger wierdenlandschap. Met deze excursie wil zij bevorderen dat bewoners en overige belangstellenden kennis opdoen over natuur- en milieuvriendelijke veeteelt en akkerbouw en het grote belang daarvan voor onze leefomgeving.

De kosten zijn €.12,50 p.p. voor de excursie, inclusief koffie, thee en lunch. Wilt u geen gebruik maken van de lunch betaalt u €. 6,00. Hebt u belangstelling voor deze excursie, dan kunt u zich aanmelden via het emailadres tinallingeplus@gmail.com of via de website www.tinallingeplus.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !