Sprekende herdenkingen in Het Hogeland en Eemsdelta

De Stichting Een Joodse Erfenis te Winsum en de Werkgroep ‘Sprekend Verleden-WO2 Hogeland-Eemsdelta’ organiseren op 28 april en 1, 3 en 4 mei vertellingen op een of meer locaties in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta: 12 verhalen, 13 vertellers) in het kader van Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet.

Het betreft een jaarlijks terugkerend, landelijk georganiseerd programma van sprekende herdenkingen. Vertellers, bezoekers en bewoners delen dit jaar verhalen op locaties waar joden en verzetsstrijders voor en/of tijdens de oorlog hebben gewoond, gewerkt, naar de synagoge gingen of zich verborgen hielden voor de Duitse bezetter. De herdenkingen op locatie zijn gratis toegankelijk en duren een halfuur tot drie kwartier. Houdt rekening met een beperkt aantal plaatsen.

Meer informatie over de locaties, tijden en de vertellers kunt u vinden op: www.dewinsumsesjoel.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !