Stichting “Meer Bomen Nu” deelt 4.500 bessenstruiken uit

TEN BOER – 26 april 2024 – De afdeling Groningen van de Stichting Meer Bomen Nu heeft gisteren 4.500 rode- en blauwebessenstruiken uitgedeeld aan enthousiaste belangstellenden uit de omgeving van Ten Boer. Meer dan 80 mensen hadden zich aangemeld om deze biologische struikjes te bemachtigen en zo te voorkomen dat ze versnipperd worden. De bessenstruiken die 2-3 jaar oud zijn krijgen zo een nieuw thuis voordat het plantseizoen begint.

De struiken zijn afkomstig uit Wassenaar. Daar heeft de coöperatie “Land van Ons” de regeneratieve tuinderij WIJdehorst gestart. De struiken zijn overgenomen van de vorige eigenaar en stonden in potten. Maar het is hoog tijd om ze in de volle grond te zetten. Stichting Meer Bomen Nu heeft de struikjes overgenomen tegen kostprijs om ze via verschillende kanalen in Nederland een nieuw thuis te kunnen geven. Met een bijdrage van 0,50 eurocent per struik zijn de kosten voor vervoer en van de WIJdehorst gedekt.

Stichting Meer Bomen Nu is onderdeel van Urgenda. De organisatie plant elk seizoen honderdduizenden bomen in Nederland, met de hulp van duizenden vrijwilligers en diverse organisaties. Samen streven ze ernaar om de wereld mooier en klimaatbestendig achter te laten voor de volgende generaties. Ook het verhogen van de biodiversiteit en het bieden van handelingsperspectief aan mensen zijn doelen van de Stichting.

De organisatie probeert dit te bereiken door zaailingen te oogsten die overtollig zijn of die ongewenst in natuurgebieden groeien. Deze zaailingen worden opgeslagen in een tijdelijke opslagplaats, een bomenhub, of ze worden direct opgehaald door mensen die ze gaan planten. De locatie waar wordt geplant kan over vijf jaar weer een oogstlocatie zijn zodat er circulair groenbeheer ontstaat.

Geïnteresseerden kunnen informatie vinden bij www.meerbomen.nu of contact opnemen met de regiocoördinator Ids Toxopeus via groningen@meerbomen.nu of bellen naar 06-30104880.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !