Groningen Seaports neemt ondererfpachtlocatie voormalig HNL-terrein over

Op 2 mei 2024 hebben curator Hans Silvius en Groningen Seaports overeenstemming bereikt over de overname van de erfpachtlocatie van het voormalig terrein van Holland Norway Lines (HNL) in de Eemshaven. Het terrein was sinds het faillissement van HNL op 1 september 2023 in handen van de curator. Met de overname van de erfpachtlocatie krijgt Groningen Seaports het beheer over het terrein in de Eemshaven terug.

Nadat bleek dat er geen kansrijke initiatieven waren voor een doorstart van een ferry op het voormalige terrein van HNL, heeft Groningen Seaports aangegeven de erfpachtlocatie graag terug te willen kopen van de curator. “Wij zien namelijk dat er veel interesse is vanuit de markt voor initiatieven die passen in onze haven. De komende periode gaan wij het terrein opnieuw uitgeefbaar maken voor nieuwe activiteiten. Hierbij staan wij open voor ondernemers met een goed plan. Mocht er in de toekomst een kandidaat komen met een robuust plan voor een veerdienst vanuit de Eemshaven, dan staan we open voor een gesprek”, aldus Groningen Seaports’ CEO Cas König.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !