Veel Animo voor festiviteiten in Baflo op elfde koningsdag

De talrijke activiteiten op Koningsdag, waarop Willem-Alexander zijn 57e verjaardag met de Koninklijke familie in Emmen vierde, zorgden zaterdag in Baflo voor een gezellige sfeer en bracht een groot aantal mensen op de been. Zo begonnen de activiteiten om 10.30 uur bij het versierde zorgcentrum Viskenij aan de Gebr. Gootjesstraat. Hier vond de officiële opening van de feestdag plaats.

Nico Werkman, voorzitter van de Algemene Oranjevereniging Baflo, hield er een korte toespraak, waarna tijdens het hijsen van rood-wit-blauwe vlag de plaatselijke muziekverenigingen Sereno en Excelsior twee coupletten van het Wilhelmus speelden. Aansluitend werden de prijzen van de kleurplaatwedstrijd aan de schoolkinderen uitgereikt en voorzag het programma in een half uur durend muzikaal optreden. Hier kreeg een ieder gratis koffie of een frisdrankje aangeboden en er stond een springkussen voor de kinderen. Onder matige weersomstandigheden startte om 14.00 uur een vrijmarkt.

Tegen de avond was er enorm veel animo voor de traditionele Oranjerit: 37 groepen schreven zich vanaf half zes in voor de autopuzzeltocht. Meerdere lokale ondernemers en bedrijven traden ook nu weer op als sponsor van de prijzen. Winnaar in de Baflo-klasse werd Renske Bolhuis met 127 strafpunten, gevolgd door het team Doet Maar Wat (218 strafpunten) en het team van Levi Bregman uit Rasquert (244 strafpunten). In de klasse buiten-Baflo ging de 1e prijs evenals vorig jaar naar de familie J.T. Mulder uit Stedum met 167 strafpunten. In deze categorie was de 2e prijs voor de familie Lahuis uit Wehe-den Hoorn met 221 strafpunten en werd de familie Van der Berg uit Roodeschool derde met 247 strafpunten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !