Aan Tafel, 2e pinksterdag bij de Menkemaborg

UITHUIZEN – Op tweede pinksterdag, maandag 20 mei, wordt de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Met het thema Aan tafel wordt dit jaar extra aandacht gegeven aan de culinaire historie op kastelen. De Menkemaborg in Uithuizen toont daarom deze editie naast de achttiende-eeuwse adel ook het personeel dat zich onder andere met de bereiding van het eten bezighield. 

Op het terrein van de Menkemaborg zijn deze dag alle rangen en standen vertegenwoordigd. De leden van hofdansgroep Plaisir Courtois zijn verkleed als de Alberda’s en hun personeel. Zij flaneren van 11.00 tot 16.00 uur door het huis en de tuin. Bezoekers kunnen zich terug wanen in de achttiende eeuw. De bewoners lezen een boek, schrijven een brief, borduren en drinken een kopje thee in het theehuis, terwijl het personeel het deeg kneedt, de boontjes dopt en de tuin aanharkt.

De Menkemaborg is 2e  pinksterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie bezoekt u de website www.menkemaborg.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !