Lezing en opening expositie Iconen van het Platteland

Op Maarhuizen in Winsum organiseert zondag 12 mei een speciale editie van Stof tot Nadenken: een reeks lezingen op zondagochtend. Deze editie wordt verzorgd door de architecten Haiko Meijer (Onix) en Diederik de Koning (la-di-da). Zij bespreken de geschiedenis en de toekomst van boerderijen, de waarde van boerderijen voor haar omgeving en de kansen voor herbestemming en transformatie.

De lezing is gekoppeld aan de reizende expositie van het Boerderijenfonds die agrarisch erfgoed in de schijnwerpers zet. De expositie is van 25 april tot 1 juli vrij op de wierde te bezoeken en wordt deze ochtend geopend. Boerderijen vormen bakens in ons landschap en zijn onderdeel van onze identiteit. Hoe behouden we deze iconen voor de toekomst? En welke bijdrage kunnen ze leveren aan een toekomstbestendig en vitaal platteland?

Haiko Meijer en zijn bureau Onix maakten het ontwerp voor de herbestemming van de Enne Jans Heerd op Maarhuizen. Diederik de Koning is met zijn bureau actief op Maarhuizen 1, de andere leegstaande boerderij Op Maarhuizen en doet momenteel een promotieonderzoek naar de historische architectuur van de boerderij.

Stof tot Nadenken

Begin de zondag met voeding voor de geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken.

De lezing begint om 10 uur en duurt ruim een uur. Kaarten zijn € 7,50 (incl een kop koffie of thee en koek) of € 25 inclusief bruncharrangement en te bestellen via www.opmaarhuizen.nl of aan de deur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !