Op Roakeldais: Viva la Muerte

Festival Op Roakeldais breidt uit met een extra podium in het nieuwe theater en presenteert “Viva la Muerte!”, een unieke muzikale dans-theaterproductie. Deze voorstelling combineert lokale Groningse acteurs met een Mexicaans Mariachi-orkest en dansgroep.

“Viva la Muerte!” verkent de Mexicaanse historie en het universele thema van de dood, verteld door het verhaal van Peter, die leert omgaan met de dood van zijn vader. Het stuk, geregisseerd door Menno Kloosterhuis en geïnspireerd door doctor Alfredo Soni Perusica, wordt opgevoerd door talentvolle acteurs en muzikanten.

De jonge acteur Luuc Larkens, 14 jaar oud en leerling van HHC Winsum, maakt zijn debuut. De productie biedt inzicht in de Mexicaanse traditie van afscheid nemen en dood.  Het 13-koppige Mariachi-orkest El Internacional Mariachi San Juan verzorgt de muziek, waaronder een lied van Ede Staal.

Er zijn slechts 90 plekken beschikbaar in het nieuwe theater op vrijdag 28 juni. Bij grote belangstelling volgt een extra voorstelling op zondagmiddag. Combi-tickets zijn beschikbaar voor toegang tot alle festivalonderdelen en de theaterproductie.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !