SPNA toont nieuwste akkerbouwinzichten met themabijeenkomsten

Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) organiseert in juni en juli themabijeenkomsten in Nieuw Beerta en Munnekezijl. Tijdens deze bijeenkomsten worden de nieuwste onderzoeken en technieken op het gebied van rassen, gewasbescherming en bemesting gepresenteerd. Telers kunnen hun bedrijf daarmee toekomstbestendig maken.

SPNA streeft ernaar om praktijkonderzoek naar de telers te brengen en vice versa. De afgelopen jaren trokken deze bijeenkomsten ongeveer 60 bezoekers per avond.

Op locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta vinden de thema-avonden plaats op 4 juni en 25 juni. Op 4 juni staat een veldbezoek gepland langs uien, suikerbieten en veldbonen, gevolgd door een lezing van PPO over het Cultuur en Gebruikswaarde Onderzoek en de PPS Baktarwe. Telers kunnen op deze avond ook een spuitlicentiepunt behalen. De Graanavond op 25 juni biedt veldbezoeken aan rassendemo’s en fungicide-proefvelden.

Op locatie Kollumerwaard in Munnekezijl is er op 11 juni een veldbezoek langs uien, suikerbieten en veldbonen, waarbij eveneens een spuitlicentiepunt behaald kan worden. Op 27 juni presenteert SPNA de nieuwste technieken en inzichten in fertigatie en irrigatie in aardappelen en uien, en wordt het verziltingsproefveld bezocht.

De reeks themabijeenkomsten wordt op 4 juli afgesloten met de Aardappelavond, met veldbezoeken langs diverse proefvelden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !