DWA/Argo pakt belangrijke winst

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Op het eigen veld in Winsum werd revanche genomen op DTL uit Hantum.  De Friezen wisten op 11 mei nog te winnen met 15-12, maar zaterdag was DWA/Argo duidelijk de betere partij. Na een ruststand van 9-4 kon werd er uiteindelijk met 16-12 gewonnen.

Jildau Smedema was weer van de partij waardoor haar zus Yarin op de bank begon. Sjouke Hoekstra is nog altijd niet voldoende hersteld waardoor Twan Eshuis het seizoen afmaakt op zijn plek.

Vanaf het begin begon de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga scherp. Al binnen twee minuten stond er 2-0 op het scorebord. Sanne Schuuring en Lynn van der Kroft wisten elkaar mooi vrij te spelen en zo elk te scoren. Na 2-1 kwam ook het derde doelpunt van een dame. Jildau Smedema schoot van afstand de 3-1 binnen. Toen DTL op 3-2 kwam was ook Ole Smedema succesvol van afstand en zo stond er na zes minuten al 4-2 op het scorebord.

Bij deze stand stokte het enigszins bij de thuisploeg. De aanvallen liepen stroef en thuisdoelpunten bleven meer dan tien minuten uit. Nadat DTL kon op gelijke hoogte kwam herpakte de thuisploeg zich. Twan Eshuis schoot van afstand raak en even later waren ook Ole Smedema, Tom van der Laan en Lieke Stoepker van afstand trefzeker. Ole Smedema bepaalde in de slotminuut de pauzestand op 9-4.

Na de rust kwam DTL weer dichterbij. Drie doelpunten op rij maakten dat het weer enigszins spannend werd, 9-7. Ole Smedema zorgde er met een rake vrije bal voor dat het gaatje niet nog kleiner werd, maar juist weer groter. Uiteindelijk vielen de schoten weer goed en zo scoorden Sanne Schuuring, Lieke Stoepker en Tom van der Laan binnen enkele minuten achter elkaar. Hierdoor werd het 13-7. Met nog tien minuten te gaan was de overwinning bijna op zak. DTL kwam nog terug naar 13-9, maar Lieke Stoepker en Twan Eshuis (met twee rake schoten) gooiden de wedstrijd op slot. In de laatste minuut maakte DTL toch nog twee goals: eindstand 16-12.

DWA/Argo houdt door deze winst kans op lijfsbehoud maar zal ook de komende wedstrijdenmoeten winnen om van de laatste plaats af te geraken. Komende zaterdag speelt DWA/Argo om 15.30 uur in Ureterp tegen koploper Oerterp/VKC.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (4), Twan Eshuis (3), Lieke Stoepker (3), Sanne Schuuring (2), Tom van der Laan (2), Lynn van der Kroft (1) en Jildau Smedema (1).

 

Uitslagen:

Oerterp/VKC                – WSS                           14- 9

DWA/Argo                    – DTL                            16-12

Stand:

Oerterp/VKC                4-7

DTL                              4-4

WSS                             4-3

DWA/Argo                    4-2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !