Nederlands kampioen Bram Buigel spreekt in Warffum

In de Huiskamer van Warffum geeft topsporter en voormalig inwoner van Warffum, Bram Buigel, op 2 juni een lezing en clinic over topsport, bewegen en ambities. Bram Buigel is kandidaat om straks in Parijs mee te doen aan de Olympische Spelen. 

Buigel (28) vertelt in zijn lezing over hoe hij zover is gekomen en hoe hij zichzelf blijft motiveren, ook als het minder gaat. Hij werd dit jaar Nederlands Kampioen op de 800 meter indoor. Zo plaatste hij zich voor het wereldkampioenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Als hij zich daarvoor kwalificeert, dan komt hij in een rijtje Groningse sporters die eerder ook naar de Spelen gingen, zoals Ranomi Kromowidjojo, Bauke Mollema en judoka Henk Grol. 

Buigel groeide op in Warffum en woont nu tien jaar in Stad. Als kind, op zijn elfde, begon hij aan atletiek; toen bleek dat hij over talent beschikte, pakte hij die sport serieuzer op. Al snel drong hij door tot de Nederlandse top. De laatste twee jaar gaat het zó goed dat hij richting de wereldtop is gegaan. Via zijn eigen bedrijf, BB800.nl, geeft hij individuele coaching aan hardlopers. Doe ook mee aan de unieke looptraining van Bram op zondag 2 juni, van 15-17 uur.  

De toegang en deelname zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Plaats van handeling is de Huiskamer van Warffum, Noorderkerkpad 5a, www.huiskamerwarffum.nl 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !