Alleen winnaars bij FC Groningen Walking Football Festival in Winsum

FC Groningen is meer dan een professioneel voetbalorganisatie. Al jaren geleden is er een aparte organisatie opgericht om maatschappelijke meerwaarde te creëren gericht op ‘Meer en beter bewegen”.  Eén van de speerpunten is Walking Football. Afgelopen zaterdag kwam veel oude energie bijeen in Winsum waar samen met VV Winsum een toernooi werd georganiseerd.

Walking football is er vooral voor de oudere voetbalhelden met aangepaste voetbalregels. Zo mag er mag niet worden gerend. Fysiek contact is niet toegestaan en de bal moet laag blijven. In het 6 tegen 6 spelletje wordt gespeeld op een kleiner veld met kleine doeltjes zonder doelman.

Walking Football wordt al meerdere jaren ondersteund. Met groot succes want Walking Football heeft een vlucht genomen ondanks de terugslag door corona. Het bleek ook afgelopen zaterdag op het sportpark Geert Reinders waar VV Winsum haar voetbalvelden heeft. Naast de Stichting “FC Groningen in de Maatschappij “ was ook sponsor Univé prominent aanwezig.

13 teams en bijna 150 spelers hadden zich gemeld. Ze kwamen uit alle uithoeken van Noord-Nederland waaronder Emmen, Assen en Groningen. En de teams uit Bedum en Winsum ontbraken uiteraard niet.

Iedereen winnaar

Het toernooi werd gewonnen door …. Iedereen! De enige prijs die werd uitgereikt was de fair play prijs. En die ging naar Bedum omdat zij met een mixed team aantraden. Ook voor vrouwen is er dus plek bij Walking Football.

Eén belangrijk onderdeel is als vanouds de derde helft. De kantine van VV Winsum was na afloop helemaal vol. Het was lastig manoeuvreren voor de vrijwilligers met geladen trays patat en gehaktballen. De middag werd dan ook afgesloten met veel gelach onder het gebot van blond schuimend bier. Aankomend voorzitter Piet Schudde van VV Winsum en Silas Boer van FC Groningen in de Maatschappij zagen het allemaal glunderend aan

Meer a.s. vrijdag, zaterdag en zondag: Een videoverslag bij Omroep Het Hogeland op KPN kanaal 1197 en Ziggo kanaal 44. Ook via www.omroephethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !