Degradatie en geen beker voor DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo zijn in hun laatste wedstrijd van het seizoen gedegradeerd. In de twee voorgaande duels was er een goede vorm te zien. Zo werd er gewonnen van de koploper. Afgelopen zaterdag was de koek op. Concurrent WSS passeerde DWA/Argo op de ranglijst door te winnen met 17-23. Ook in de bekerfinale op dinsdag kon DWA/Argo de goede vorm niet tot aan het einde volhouden.  Er werd nipt verloren met 16-14 van OKO/Bies 2.

Dinsdagavond was het spannend in Drachten. Daar stond, naast finales van de beker voor A’s en B’s, de finale van de AP Buitenbeker op het programma. DWA/Argo had een goede reeks achter de rug en ging vol vertrouwen het duel met OKO/Bies 2 uit Opende in. DWA/Argo had het initiatief en stond halverwege de tweede helft zelfs met 8-12 voor. Toch ging het mis. Door een goede wissel aan de kant van OKO/Bies kantelde de wedstrijd en liep het stroef bij DWA/Argo. Nadat ook Sanne Schuuring geblesseerd uitviel was de goede cadans weg. Via 13-13 en 15-13 werd het uiteindelijk 16-14, waarmee de beker aan de neus van DWA/Argo voorbijging.

Zaterdag moest DWA/Argo voor de reguliere competitie aantreden tegen WSS uit Oude Pekela. De Oost-Groningers stonden op de ranglijst onder DWA/Argo. Duidelijk was dat de verliezer van deze laatste wedstrijd zou degraderen. Door afwezigheid van Jildau Smedema en de geblesseerde Sanne Schuuring, moest trainer-coach Lisette Hamminga een beroep doen op Susan Wieringa. Bij de heren stonden dezelfde heren opgesteld als de voorgaande duels.

In de eerste fase van het duel hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarbij opviel dat WSS met scherp schoot van afstand. DWA/Argo kon daar steeds wat tegenoverstellen. Via 4-3 en 4-6 werd het 8-8 door een treffer van Susan Wieringa. WSS trok echter langzaam het duel naar zich toe, want na 9-9 werd het 9-11. DWA/Argo moest in de achtervolging. Naarmate de wedstrijd vorderde lukte dat steeds minder. Twan Eshuis en Ole Smedema maakten van afstand 11-11, maar vlak voor de pauze sloeg WSS andermaal een gat naar 11-14.

In de tweede helft werkte DWA/Argo hard om de achterstand in te lopen maar de ploeg kende weinig geluk. WWS speelde daarentegen vrijuit en schoot met scherp. Zo konden de gasten eenvoudig flink uitlopen.

Tom van der Laan zorgde nog voor 12-16, maar hierna werd het in korte tijd zo maar 12-21 door treffers van WSS. De wedstrijd was daarmee vroegtijdig beslist. Ole Smedema maakte vanaf de strafworpstip zijn vijfde treffer en in de slotfase zorgden Lynn van der Kroft, Yarin Smedema, Lieke Stoepker en Tycho Schuuring ervoor dat de stand een wat draaglijker aanzien kreeg met een eindstand van 17-23.

Vlak voor tijd kreeg Ole Smedema een publiekswissel. Hij had aangekondigd over te stappen naar het basketbal. Met een bos bloemen en een cadeau werd hij door team en toeschouwers bedankt voor zijn grote bijdrage aan het team.

De korfballers zijn nu vrij tot 7 september. Dan start voor DWA/Argo een nieuwe competitie in de derde klasse.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (5), Lieke Stoepker (3), Twan Eshuis (2), Tycho Schuuring (2), Lynn van der Kroft (2), Tom van der Laan (1), Yarin Smedema (1) en Susan Wieringa (1).

Uitslagen:

DWA/Argo                                – WSS                                         17-23

DTL                                              – Oerterp/VKC                         23-13

Eindstand

DTL                                              6-8

Oerterp/VKC                           6-7

WSS                                            6-5

DWA/Argo                                6-4

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !