Molenaars van molen Eva in Usquert onderscheiden

Willem Huizenga (77) en Schelte Doornbos (80), ontvingen, beide als molenaar verbonden aan koren- en pelmolen Eva in Usquert, een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland.

Vanaf nu zijn ze Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Doornbos deed op 21 mei 1982 molenaarsexamen op koren- en pelmolen De Vier Winden in Pieterburen en Huizenga op 5 juni 1984 op korenmolen De Meeuw in Garnwerd. Zij zijn dus respectievelijk al 42 en 40 jaar molenaar en ze zijn molen Eva al die jaren trouw gebleven. Daarnaast hebben beiden veel vrijwilligerswerk verricht zowel binnen als buiten de Groninger molenwereld.

Groninger Molenweekend 2024
De molenaars werden met de koninklijke lintjes versiert tijdens de opening van de Groninger Molenweekend . Zij waren toen als gastheren aanwezig op ‘hun’ molen de Eva en werden verrast omdat niet de molen maar zijzelf in het centrum van de belangstelling kwamen te staan.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !