Zomerse ovenschotel. 4 augustus 20224 augustus 2022 Ingrediënten 400 gram rundergehakt 1 eetlepel gehaktkruiden 1 ei (losgeklopt) circa 50 gram paneermeel 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt) 125 milliliter kookroom 2 teentjes knoflook (geperst) 1 eetlepel gedroogde oregano 1 grote courgette (in dunne plakken) 2 grote tomaten (in plakken) 100 gram jonge kaas (geraspt) Bereiden Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven. Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en de oregano. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar. Eet smakelijk en tot na de vakantie. Nieuws