Andijvie met gehakt, champignons en rijst

Ingrediënten, voor 4 personen.  

  • 800 gram gewassen en gesneden andijvie
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bouillonblokje

bereiding

  1. Kook van te voren de rijst alvast gaar. Dit gerecht is klaar voordat je rijst kunt zeggen.
  2. Verhit de (olijf)olie in een pan en bak het gehakt rul.
  3. Voeg de kerrie en de ui toe, bak dit even mee tot de ui wat glazig ziet.
  4. Bak dan de champignons nog even mee.
  5. De andijvie erbij doen, bouillonblokje er over verkruimelen en op hoog vuur meebakken tot de andijvie is geslonken.
  6. Serveer warm met witte gekookte rijst

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !