Witlof met biefstukreepjes en noedels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gram witlof
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 deciliter runderbouillon
  • 1 bosje koriander
  • 500 gram biefstuk.
  • 600 gram noedels

Bereiding

Maak het witlof schoon. Halveer de struikjes in de lengte en snijdt de verkregen helften doormidden of in drieën afhankelijk van de dikte van de struikjes.  Snij de biefstuk in reepjes van 1 cm dik en dep de biefreepjes droog met keukenpapier.

Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en roerbak het vlees om en om goudbruin. Neem het vlees uit de pan en voeg het witlof toe met de honing en gemberwortel. Roerbak om en om tot het witlof lichtbruin ziet. Breng in een pan water aan de kook en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schenk de sojasaus en bouillon bij de witlof. Breng aan de kook, doe het vlees terug in de pan en warm een minuutje mee. Schep op een bord en garneer met de gehakte koriander.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !