Indiase eiercurry 12 november 202112 november 2021 Ingrediënten Indiase eiercurry voor 4 personen vier eetlepels plantaardige olie 140 gram uien, in fijne halve ringen gesneden 1 eetlepel geraspte verse gember 5-6 tenen knoflook 1 eetlepel gemalen korianderzaad 1/2 theelepel komijn 1/2 theelepel gemalen kurkuma 3/4 theelepel cayennepeper 1 theelepel paprikapoeder 4 eetlepels yoghurt, biologisch liefst. 2 tomaten, ongeveer 285 gram, in kleine stukjes gesneden. 350 milliliter kippenbouillon (of groentebouillon voor veggy’s) 120 milliliter room (sojaroom of slagroom) 1/4 theelepel garam masala 1 groene peper 4 theelepels gehakte verse koriander 8 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte gehalveerd. Bereiding Indiase eiercurry Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien hierin zes tot zeven minuten, tot ze bruin zien. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak een paar minuten. Voeg de koriander, komijn, kurkuma, cayennepeper en paprikapoeder toe. 10 seconden roerbakken. Voeg eetlepel voor eetlepel de yoghurt toe. Doe vervolgens de tomaten erbij en kook drie tot vier minuten. Voeg daarna water, bouillon en zout toe en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet dik worden. Voeg de room, garam masala, peper en gehakte verse koriander toe. Leg de hardgekookte eieren in de saus in een enkele laag met de opengesneden kant naar boven. Serveer de curry met je favoriete rijst. Eet smakelijk! Nieuws