Zaterdag Culturele Doedag in Warffum en Uithuizen

HET HOGELAND – Zaterdag 4 september 2021 vond de allereerste Culturele Doedag plaats in Winsum en Bedum. Vele enthousiaste bezoekers deden er mee aan proeflessen muziek, theater, dans en beeldende kunst. Ook wethouder Eltjo Dijkhuis waagde zich aan een proefles gitaar én drums. Wie het gemist heeft, kan zaterdag 11 september in Warffum en Uithuizen alsnog zijn of haar hart ophalen.

Blije gezichten en positieve reacties op de Culturele Doedag in Bedum en Winsum. Stralende koppies achter het grote glimmende drumstel of met zo’n prachtige viool in de hand. “Het doet me wel wat”, zegt een moeder. “Ik wil eigenlijk zelf ook wel weer op muziekles.” Ook Eltjo Dijkhuis, wethouder cultuur in de gemeente Het Hogeland, geniet zichtbaar wanneer hij in vijf minuten een liedje leert spelen op de gitaar. “Dit komt zeker weer in de krant”, grapt Dijkhuis.

Programma Warffum, 11 september 10u-14u

In de KunstKerk te Warffum geven van 10u tot 14u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen piano, accordeon, dwarsfluit, drums, en workshops theater voor zowel kinderen als volwassenen. Balletschool Noord-Groningen geeft dans-proeflessen voor verschillende leeftijden. Docenten van de KunstKerk geven creatieve workshops. Popkoor Songbird uit Uithuizen sluit om 13.30u feestelijk af met een concert.

Programma Uithuizen, 11 september 14u-17u

In Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen geven van 14u tot 17u docenten van Cultuurcentrum Hogeland proeflessen theater, piano, viool, drums, gitaar, slagwerk, koperinstrumenten en saxofoon voor zowel kinderen als volwassenen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er AMV. Het slagwerkensemble SDG uit Uithuizermeeden geeft om 15u een spetterend concert. Jongeren kunnen daarnaast de hele dag terecht in de werkplaats van de Rijdende Popschool in Jongerencentrum Express: er is een graffiti expo te zien, en jongeren vanaf 12 jaar kunnen meedoen met jamsessies en leren beats maken. Ervaring is niet nodig, aanmelden ook niet.

Unieke samenwerking

De Culturele Doedagen zijn een unieke samenwerking van vele cultuureducatieve en maatschappelijke partijen in Het Hogeland. De organisatie wordt gedaan door Cultuurcentrum Hogeland: de nieuwe organisatie die is ontstaan uit de recente fusie tussen Muziekschool Hunsingo, Muziekschool Noordakkoord en Theaterschool Wonderboom. Vakland Het Hogeland ondersteunt de inzet van de vakdocenten. De Doedagen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de locaties: De Meenschaar in Bedum, de Blauwe Schuit in Winsum, de KunstKerk in Warffum en Dorpshuis De Fakkel in Uithuizen.

Het volledige programma per locatie en meer informatie is te vinden op cultuurcentrumhogeland.nl en op www.facebook.com/cultuurcentrumhogeland. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De vakkundige docenten houden zich aan de geldende coronamaatregelen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.