Appeldag zorgt voor vliegende start crowdfunding voor Maarhuizen

MAARHUIZEN – De crowdfundingcampagne voor de Enne Jans Heerd op Maarhuizen kreeg 12 september een vliegende start door een drukbezochte Appeldag. Deze dag, tevens Open Monumentendag, werd maar liefst €2.500 ingezameld, onder andere door het veilen van diverse Maarhuizer schatten zoals een kloostermop.

Stichting Enne Jans Heerd is de campagne gestart om de laatste benodigde € 50.000 op te halen om de monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen tot een ontmoetingsplek voor cultuur en natuur te maken.

Crowdfunding

Na 4 jaar voorbereiding is het project bijna klaar om van start te gaan. “Het is een groot project en we hebben bijna het hele benodigde bedrag binnen. We zijn er echt bijna, maar nog net niet helemaal. Het geld is bedoeld voor het herstel van een lemen vloer, de schildering op de schouw en de bouw van een tribunetrap in het theater”, aldus Mayke Zandstra, initiatiefnemer en bestuurslid.

Leem stampen

De opbrengsten van de veiling en de Appeldag komen ten goede aan de campagne die wordt uitgevoerd via het crowdfundplatform ‘Voordekunst’, waar vanaf € 10 gedoneerd kan worden. Er zijn diverse leuke tegenprestaties bedacht als dank voor de donatie, zoals een excursie achter de schermen tijdens de bouw, toegang tot het leemstampfeest of gewoon een kopje koffie in de toekomstige theetuin.

Meer informatie en doneren

De actie loopt tot nog tot 1 november. De eerste 10 % is al in de eerste paar dagen van de campagne opgehaald. Donateurs die de plek een warm hart toedragen helpen mee met het behoud en het delen van een cultuurhistorische icoon op het Groninger Hogeland. Meer informatie over de veiling en de crowdfundactie vind je op www.opmaarhuizen.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !