In het voorjaar komen de bouwkavels voor Munster 2 en 3 op de markt

WINSUM – Het gemeentebestuur gaat de ontwikkeling van de wijken Munster 2 en 3 in één keer aanpakken. Als alles goed gaat komen in het voorjaar de bouwkavels op de markt voor 84 woningen.

De eerste fase van de ontwikkeling van de Munsterwijk verliep onder leiding van de voormalige gemeente Winsum met hobbels en kuiltjes. Percelen en woningen niet duidelijk ingetekend, een tekort op de opbrengst van de grond in verhouding tot wat de gemeente er in gestoken had, die orde van grootte. “Alles is nu driedubbel nagerekend,” zegt wethouder Eltjo Dijkhuis. “Het plan is nu beter en logischer ontworpen om het concept van wonen aan het water waar te maken.

Het gemeentebestuur wil dringend meters maken om aan de vraag naar bouwpercelen te kunnen voldoen. Vandaar dat Munster 2 en 3 in één worden ontwikkeld. Volgens het plan komen er vijf tot tien huurwoningen van de woonstichting Wierden en Borgen. Voor de koopsector zijn er 27 percelen voor vrijstaande woningen, 32 twee onder een kap, en 25 rijtjeshuizen gepland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !