SAM: van speelgoedactie naar speelgoedbank

HET HOGELAND – De afgelopen jaren was de Sinterklaas SpeelgoedinzamelingsActie voor de Minima (SAM) een groeiend en inmiddels groot succes in onze gemeente Het Hogeland. Dankzij de ruimhartige inbreng van kwalitatief goed speelgoed kregen ook de kinderen van de minima-gezinnen een mooi sinterklaasfeest.

Door dit succes kwam de laatste jaren steeds vaker de vraag of we dit initiatief niet breder zouden kunnen maken. Achter de schermen is er veel overleg geweest en nu kunnen we zeggen: JA, dat is gelukt!

Speelgoedbank SAM

De opzet van de nieuwe speelgoedbank is dat kinderen (en ouders) van minimagezinnen het hele jaar door speelgoed kunnen ophalen dat zij mogen houden. Dat kan natuurlijk ‘zomaar’ zijn, maar ook voor eigen verjaardagen, als verjaardagscadeautje voor andere kinderen, Sinterklaas, Kerstmis, enz.

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten die door de meeste gezinnen normaal gevonden worden, maar die voor de kinderen van gezinnen met een minimum inkomen helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Vaak voelen deze kinderen zich buitengesloten, zijn ze ziek als ze jarig zijn, want dan hoeven ze niet te trakteren, laat staan dat ze een feestje kunnen geven of kunnen bezoeken. Wij willen deze drempels proberen weg te nemen.

Locatie

We hebben lang en intensief gezocht naar een goede én betaalbare locatie in de gemeente; als speelgoedbank zijn we immers afhankelijk van donaties.

Inmiddels hebben we een mooi onderkomen gevonden in de Sarrieshut, Mennonietenkerkstraat 13 in Uithuizen (bij de molen). Op dit moment zijn we nog druk bezig met het opknappen en inrichten, en ook met het vinden van voldoende vrijwilligers om de Speelgoedbank goed draaiende te krijgen.

Het is onze planning om begin oktober van start te gaan; de exacte data en tijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Vanwege de beperkte ruimte in de Sarrieshut hebben we moeten besluiten om dit jaar nog geen grote inzamelingsactie voor Sinterklaas te organiseren.

Heeft u kwalitatief goed en schoon speelgoed over? Bewaar het dan nog even tot we kunnen melden wanneer we definitief open gaan en u waar het kunt brengen.

Zoals gezegd, is de ruimte van de Speelgoedbank beperkt. Daarom is het verzoek om geen groot speelgoed in te leveren (zoals skelters, fietsjes, enz.)

Wilt u zich aanmelden om als vrijwilliger een paar uurtjes per week of per maand mee te draaien, dan kunt u contact opnemen met:

Anja Knol, coördinatie Speelgoedbank SAM: 06-4692 2308, of Detty Wiltjer, bestuur Speelgoedbank SAM: 06-2214 8651

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze facebookpagina of website    

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !