Andledon kondigt aan corona-maatregelen aan de laars te lappen

DEN ANDEL – Het podiumbedrijf Andledon maakt bekend de coronamaatregelen voor theaters niet uit te voeren. Met frisse lucht meent het bedrijf in Den Andel voldoende maatregelen te nemen tegen covid-besmettingen.

De nieuwe regeling die 25 september ingaat, bepaalt dat voor optredens in een afgesloten ruimte, binnen, maximaal 75 procent van het beschikbaar aantal plaatsen mag worden gebruikt én en coronatoegangsbewijs nodig is. Dit bewijs op app of op papier geeft aan dat men gevaccineerd is, of hersteld is van corona of dat men recent getest is.

Na “overpeinzingen” is het bedrijf tot de conclusie gekomen dat het de coronabeperkingen voor theaters niet uitvoert. “Bij ons is iedereen welkom! Met of zonder prik, blijkt dat een ieder nog even besmettelijk kan zijn. Dus de logica van de maatregelen ontgaat ons. En met de consequenties van de toegangsmaatregelen kunnen we niet leven,” zo stelt men in een verklaring.

Het bedrijf zegt dat het al jaren lang al een luchtververser in het theatertje heeft hangen. “Deze zuigt lucht van buiten naar binnen, we zullen hem standaard aanzetten. Daarnaast houden we de CO2 waarde in de gaten. Mocht de norm daarvoor overschreden worden, dan openen wij een deur. We raden je dan ook aan, bij je bezoek even een extra jasje of trui mee te nemen, hoe dubbel ook…” aldus de verklaring./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !