De pop-uppoli van VNN: samen stoppen met roken, in De Blauwe Schuit Winsum

Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken! VNN biedt daarom een steuntje in de rug met de gratis pop-uppoli. Stoppen-met-roken-experts helpen je door middel van training, motivatie en ondersteuning in groepsverband. Er zijn 6 bijeenkomsten van twee uur. Kenmerkend is de positieve aanpak en onderlinge support.

De kracht van de groep

Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat. Dat is zo mooi aan de pop-up Poli’s van VNN! De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren.

Leren over verslaving en leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl Deze informatie wordt vervolgens omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret, en waarom werkt dat? Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komen ook aan bod. In deze tijd van corona is het extra belangrijk om de sigaretten links te laten liggen en een gezondere leefstijl te omarmen. Daarom is het de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Ervaringen deelnemers

Deelnemers van de vorige pop-up poli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Citaat van een deelnemer: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Ook vonden veel mensen de bijgebrachte kennis over verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook gewaardeerd.

Data: 30 september, 7, 14, 21 & 28 oktober en 4 november, 18.00-20.00 uur.

Je kunt je aanmelden op het volgende email adres: pop-uppoli@vnn.nl

Wanneer je niet op de vastgestelde data kunt, neem dan alsnog contact met ons op, dan kunnen we samen naar andere mogelijkheden zoeken.

Coronamaatregelen

Onze maatregelen in het kader van het coronavirus zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie op vnn.nl/corona.

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken-begeleiders).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !