Borstbeeld van markante Winsumer burgemeester onthuld

WINSUM – “Het is een zeldzaamheid dat een bestuurder nog een borstbeeld krijgt en we moeten er geen gewoonte van maken om elke bestuurder een borstbeeld te geven, maar als er één burgemeester is die het verdient, is het Enno Wierda”, zei  Henk Jan Bolding, burgemeester van Het Hogeland, bij de feestelijke onthulling van de buste van de historische Winsumer burgervader op het dorpsplein in Winsum.

Wierda was van 1878 n tot 1918 burgemeester van de toenmalige gemeente Winsum. Hij was een markant bestuurder; hij was onder andere de aanjager van de spoorverbinding en de modernisering van de weg van Winsum naar Groningen. Na zijn overlijden liet hij zijn boerderij, landerijen en vermogen na aan het door Winsum. Deze erfenis wordt beheerd door de Wierdastichting. Die subsidieert heden ten dage nog steeds tal van activiteiten van verenigingen in het dorp. Dick Sennema, voorzitter van de stichting, laat weten dat het honderdjarig bestaan van de stichting de aanleiding was om het borstbeeld te laten maken door beeldhouwster Ynskje Penning.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !